Rapid Bike

Motor afstellen
Rapid Bike is de meest complete en geavanceerde module voor het afstellen van motoren die de markt te bieden heeft. Sinds 2004 geproduceerd door de Italiaanse firma Dimpsport en vanaf de start is Tovami hiervan de importeur voor de Benelux geweest.
De modules van "Rapid Bike" zijn universeel, dus het grote voordeel is dat ze op alle modellen motoren passen waar Rapid Bike ooit een kabelboom en firmware voor gemaakt heeft.
Daarnaast zijn de gebruikte componenten alsook firm- en software van zeer hoge kwaliteit. De metalen behuizing en waterdichte stekkers voorkomen storingsgevoeligheid om een simpel voorbeeld te noemen. De technologie achter de ingebouwde autotune zorgt ervoor dat zelfs de meest complexe euro5 motoren over de gehele linie optimaal afgesteld kunnen worden en zichzelf blijven bijstellen naar gelang weer- en andere omstandigheden. 
De Rapid Bike is eigenlijk een externe oplossing, dus na verwijdering is de motorfiets weer helemaal origineel. De motor 'weet' in feite niet dat er interferrentie is door middel van de Rapid Bike. Echter, de technologie werkt zo snel en is zo geavanceerd dat de afstelling altijd optimaal is.
De Rapid Bike heeft naast een optimale afstelling van de motor ook het voordeel dat hij met diverse opties uitgebreid kan worden. Bijvoorbeeld een quickshifter, of blipper, zodat u zonder koppeling kunt opschakelen en zoals bij de blipper, terugschakelen. Door de combinatie met de module is het mogelijk om deze systemen zeer precies in te stellen en bovendien stellen ze zichzelf bij. Op die manier zijn ze hoogwaardiger dan de zogenoemde standalone quickshifters en blippers.
Voor de racers is het zelfs mogelijk om via de module traction control, launch control en een pitlimiter  te realiseren. Deze kunnen via een Youtune dashboard aangezet en ingesteld worden.
In de basis zijn er twee systemen van Rapid Bike (klik op de links voor meer info):
Daarnaast is er ook nog de Rapid Bike easy, de EVO en de Racing zijn er ook in de 'exclusive' variant. Ze werken precies hetzelfde als de universele, maar zoals de naam al zegt zijn hier de modules exclusief voor het bijhorende model motor en kunnen dus niet op een ander model motor geplaatst worden. Daar staat tegenover dat de prijs lager is.
Tot slot is het tegenwoordig ook mogelijk om via Bluebike-bluetooth de module te koppelen aan uw telefoon.
U kunt dan via de bijhorende app op uw telefoon navigeren en veel dingen live bekijken zoals toerental, gasstand, afstelling etc, maar ook hellingshoek en na afloop de route die gereden is.